tisdag 26 juni 2012

Oxrulader med gräddsås

En otroligt trevlig tisdagsmiddag blev detta.

Ruladerna

2 gula lökar (jag som inte är nån större lökfantast nöjde mig med en och tyckte att det räckte alldeles utmärkt)
1 paket bacon
smör
2 saltgurkor
1 dl finhackad persilja
600 gram lövbiff
salt och vitpeppar
½ dl dijonsenap

Gräddsås

½ dl vatten
2 msk halvfond
1½ dl grädde (jag blandade matgrädde med lite vispgrädde)
salt och peppar

Skala och finhacka löken. Strimla baconskivorna. Stek lök och bacon i lite smör utan att de tar färg. Finhacka saltgurkan och persiljan. Lägg lövbiffen på en skärbräda och salta och peppra. Bred senap på köttskivorna och strö över gurka, persilja och lök-och baconblandningen. Rulla ihop och fäst med en tandpetare eller knyt med ett steksnöre. Bryn ruladerna i en stekpanna med smör ca 1 minut per sida. Lägg över i en gryta. När alla ruladerna är stekta häller du vatten i pannan tillsammans med fonden och rör om. Sila av och häll buljongen över ruladerna i grytan och låt koka upp. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Låt småkoka i ca 20 minuter.

Nu till tillbehören....

Keso - inga konstigheter.

Kapris - och rödbetssallad

½ dl tärnade inlagda rödbetor
2-3 msk finhackad persilja
½ tärnad saltgurka
½ finhackad rödlök
2 msk kapris
ev peppar

Bara att blanda ihop och smaka av med peppar. En otrolig smakhöjare, det var fantastiskt gott till grytan!

Coleslaw

7 dl finstrimlad vitkål
1 rödlök (jag tog 1 morot istället)
½ dl majonnäs
2-3 tsk fransk senap
1 dl creme fraiche
salt och grovmalen peppar

Strimla vithålen fint. Skär rödlöken i strimlor. Lägg vitkål och rödlök i en stor skål. Tillsätt majonnäs, senap och creme fraiche. Rör samman, och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen några timmar.

Allt blev supergott tillsammans, verkligen nöjd med middagen. Nu återstår det bara att se om sambon tycker samma sak när han kommer hem...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar