söndag 5 april 2009

Fågelkakor

Så var dags att baka lite till påsk. Enkelt, gott och snabbt ska det vara. Jag gillar knapriga lite hårda kakor. Då passar de här Fågelkakorna bra. Det här är ett recept som jag hittade i tidningen Land för massor av år sen.
Gör så här:

BLANDA och rör i en skål:

1oo gr smör
3/4 dl socker
1 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Blanda:

1 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 dl solrosfrön
100 gr hackad mörk choklad

Blanda så ihop degen med händerna och rulla ut till en rulle ca 3 cm i diameter.

Skär i 1 cm tjocka skivor.

Häll solrosfrön på en tallrik och tryck varje kaka i dessa innan de läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda kakorna i 180 graders värme ca 10 minuter.



Jättegoda fågelkakor!

~ Barbro

3 kommentarer:

  1. Detta verkar vara ett spännande och gott recept. Kul med solrosfrön i kakor.

    SvaraRadera
  2. Tack för tips! Bokmärker och ska testa vid tillfälle. Trevlig helg! :-)

    SvaraRadera
  3. Bakade dessa kakor och bjöd på min träff med grann-tanterna. Vilken succé kan jag lova.

    Nu har de också upptäckt er fina blogg!

    SvaraRadera