måndag 27 april 2009

Vaniljkaka


Ett busenkelt recept av en klassiker som är en stor favorit hemma hos mig. Få ingredienser med ett lyxigt resultat.

3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.

Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker.

Koka smör och mjölk häftigt i ca 2 minuter. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsockret.

Dela den fortfarande varma kakan i två bottnar. Dränk de båda bottnarna med den heta vätskan. Lägg ihop bottnarna igen. Sikta över florsocker när kakan kallnat helt.


~~ Barbro ~~

4 kommentarer:

  1. Mmm, den kakan är så himla saftig och god!

    SvaraRadera
  2. En himla god kaka brukar göra den nån gång mellan varven...

    SvaraRadera
  3. jag ska baka denna kakan idag!!!!!!!!!!

    SvaraRadera