måndag 27 juli 2009

Ballerina

Inför firandet av mammas födelsedag blev det storbak i köket i Hammarbyhöjden, fyra sorters kakor som skulle utgöra innehållet i presenten till mamma. En av kaksorterna blev hemmagjorda ballerinakakor efter inspiration från min vän Lina.


Jag gjorde deg till de klassiska Schackrutorna, kavlade ut den och stansade med ett litet glas ut små runda "kex". Sedan skar jag ut små hål i chokladkexen (vilket var fel, borde varit i vaniljkexen för att likna Ballerina...). Gräddade enligt receptet (som jag fick från Sju sorters kakor) och lät svalna. Som fyllning smälte jag Marabous Dubbelnougat och blandade i lite vispgrädde för att röran skulle bli mer lättarbetad. Busenkelt och jättegott!

/Sofie

8 kommentarer:

  1. Jag kan intyga att dessa enkla kakor är mycket godare än vad de ser ut för! Strykande åtgång och det var nog för den goda smörjan i mitten...

    SvaraRadera
  2. Vad säger du? Ser de inte goda ut? Hm... :)

    SvaraRadera
  3. Ursäkta ett proffs, men Guldnougat är Cloettas och inte Marabous...
    ;-)

    SvaraRadera
  4. Men vilken kul idé att göra egna ballerina, låter hur smarrigt som helst.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  5. Aha, då menade jag Dubbelnougat, för det var Marabou. Ändrar direkt :)

    SvaraRadera
  6. Kul :)
    Det får jag nog testa.
    Verkar riktigt smarrigt. Mmmm
    Förstår det var rykande åtgång...

    SvaraRadera
  7. Heej! Skulle jag kunna få hela receptet på detta? Min pojkvän fyller år imorgon och han älskar ballerina!Mvh Emelie

    SvaraRadera