söndag 27 september 2009

Banankaka med choklad

Anders bakar Banankaka

Choklad, nötter, havregryn och bananer ska det vara när maken ställer till bak. Den här gången föll valet på en banankaka med choklad i. Han tog ljus blockchoklad.

Ingredienser:
75 g smält smör
2,5 dl socker
1/4 tsk salt
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem.
Sist mjölk, mosade bananer, hackad choklad och margarin.

Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 45 minuter i 175 grader.


4 kommentarer:

  1. Nej fyyy tusan va GOTT detta lät!!!
    Det bara MÅSTE jag göra! Jag älskar kombinationen - banan/choklad i bakverk! =D

    SvaraRadera
  2. =) Va de där fransson bröderna är händiga när det gäller kakbak=)
    pappa är likadan!

    Det lät riktigt smarrigt!

    SvaraRadera
  3. Helt underbar.....

    SvaraRadera