"a piece of cake-kakburk" från Lagerhaus. Karin kom hem och så satte vi igång och bakade kakor och fyllde den med. En gemensam nämnare blev choklad och segt!
Sega kokosmuffins - till vänster
4 ägg
4, 5 dl socker
300 g smält smör
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
2 msk vetemjöl
9 dl kokos (2 påsar)
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt tillsammans med smöret.
Häll i bullformar.
Grädda i 175 grader. Svårt att säga hur länge, de ska bubbla upp och lägga sig ner igen, ta ut snabbt.
Sega lite kompakta - mina absuluta favoriter.
Ingen idé att göra halv sats för de har en strykande åtgång.
4, 5 dl socker
300 g smält smör
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
2 msk vetemjöl
9 dl kokos (2 påsar)
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt tillsammans med smöret.
Häll i bullformar.
Grädda i 175 grader. Svårt att säga hur länge, de ska bubbla upp och lägga sig ner igen, ta ut snabbt.
Sega lite kompakta - mina absuluta favoriter.
Ingen idé att göra halv sats för de har en strykande åtgång.
Falsk tosca - i mitten
4 ägg + 6 dl socker vispas pösigt
Blanda och rör i försiktigt:
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Sist tillsätts 175 smält smör.
Bred ut på en långpanna, grädda i 900 gr ca 12-15 minuter.
Koka upp:
1 dl sirap
1 påse kokos
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
Bred ovanpå kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
Blanda och rör i försiktigt:
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Sist tillsätts 175 smält smör.
Bred ut på en långpanna, grädda i 900 gr ca 12-15 minuter.
Koka upp:
1 dl sirap
1 påse kokos
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
Bred ovanpå kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
Saftiga godismuffins med blockchoklad - till höger
Smält 175 g smör och tillsätt 100 g blockchoklad i bitar och låt det stå och smälta.
Rör i:
2 uppvispade ägg
2,5 dl socker
1 krm salt
100 g finhackade hasselnötter
1,5 dl vetemjöl
Fördela smeten i 20 aluminiumformar.
Grädda i 175-200 grader i 12 minuter.
Rör i:
2 uppvispade ägg
2,5 dl socker
1 krm salt
100 g finhackade hasselnötter
1,5 dl vetemjöl
Fördela smeten i 20 aluminiumformar.
Grädda i 175-200 grader i 12 minuter.
~~ Barbro ~ ~
Låter mumsigt! O vilken god flyttgröt♥ Kakorna till höger i bild heter Blåjungfrumuffins i min bakbok men går under namnet "plåtkakor" (för de måste bakas i aluminiumsformar), i vår familj.
SvaraRaderaDet var en fantastisk inflyttningspresent, Olas favorit var tosca-kakan.
SvaraRaderaÅh, å den bakade jag ALLDELEs själv! *stolt*
SvaraRaderaTack för din kommentar, jag kan bara hålla med:)!
SvaraRaderaEn burk med godsaker tycker jag låter son en super (god;) idé att ge bort!