Jag fick en akut mandelkubbcraving, en snabb googling och ett besök till Konsum senare satte jag igång. Receptet hittade jag på ica.se!
Svårt? Nepp. Eller jo förresten, det va inte så lätt att få en fin fyrkantig form på dem men... annars va det bara att röra ihop allt.
Portioner: 20
7 bittermandlar
100 g smör
1½ dl socker
1 ägg
2 dl filmjölk
5½ dl vetemjöl
2 tsk Hjorthornssalt
GARNERING:
2 dl pärlsocker
Sätt ugnen på 225ºC. Riv bittermandeln fint. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, filmjölk, bittermandel, hjorthornssalt och mjöl. Forma smeten till en rulle och skär den i bitar. Tillsätt lite mera mjöl om degen känns kladdig. Forma dem till fyrkantiga bullar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda i 10-15 minuter.
Världens plattaste mandelkubb? :) Första försöker får arkiveras, för de smakade inte särskilt mkt.. för lite bittermandel alltså? Nästa gång kanske jag testar ett nytt recept, eller så får jag helt enkelt ringa mamma och be om hennes!
~Karin
~Karin
Åh vad länge sen det var! Blir sugen!
SvaraRaderaJag kan rekomendera bittermandel-olja istället
SvaraRaderadet blir mer smak med den