måndag 21 september 2009

Saftig och tung äppelkaka


Hellre en bit av den här kakan än hundra av alla andra jag provat och bakat. Den är helt outstanding! Saftig och god. Ja, jag vet det är en hel del smör i den. Men som sagt hellre en enda bit av den här...

Saftig äppelkaka
300 g rumstempererat smör och 3,5 dl socker vispas.
4 ägg tillsättes ett i taget med vispning emellan.
5 dl vetemjöl röres ner.

Nej, det ska inte vara något bakpulver i den!

Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter.
Täck med skalade äppelklyftor och strö över lite socker och kanel efter behag.

Gräddas i 175 grader i 50 - 60 minuter

5 kommentarer:

  1. kom över och ta med er fika :)

    SvaraRadera
  2. mmums så gott det låter måste nog börja baka igen monika

    SvaraRadera
  3. Smält eller rumstempererat smör?

    SvaraRadera
  4. Det ska vara rumstempererat smör!

    SvaraRadera
  5. Lovord över kakan!
    Den var fantastiskt god, nog den bästa vi ätit.

    SvaraRadera