torsdag 7 januari 2010

Laxpaj / Köttfärsbiffar

Utnyttjade en av mina sista lediga dagar till att baka bröd och laga mat så att vi har en liten buffert av nyttig, bra och god mat i frysen. Svängde ihop mammas kycklinggryta, den underbara räkpastasåsen, Leilas sirapsbröd och det fullproppade brödet som allihopa har bloggats om hos oss tidigare. Körde också en vanlig nötstek i ugnen som jag skivar upp och fryser ner.

Blev två nya bekantskaper under dagen som jag tänkte dela med mig av här.

Från Tasteline hittade jag ett recept på en laxpaj som jag gjorde. Är rätt dålig på att äta fisk, fast jag tycker om det, så jag försöker hitta bra och inspirerande fiskrecept. Smakade aldrig på den men det doftade mycket gott i köket av den rökta laxen.



Jag tänkte slå ett stort slag för de riktigt goda köttfärsbiffarna i eldig sås som jag hittade på Ica. Serverade pasta till i stället för klyftpotatis, det passade jättebra till. Såsen var fantastiskt god, farinsockret är väl värd sin plats i receptet. Rekommenderas verkligen!

Enjoy!
Sofie

2 kommentarer:

  1. Mycket imponerande! Jag förstår inte hur du orkar laga sådär mkt mat på en gång. Eller hur du får plats :-)

    SvaraRadera
  2. Oj, vad mycket köksstök du hunnit med. Köttfärsbiffarna ser ljuvliga ut.

    Ha det gott!

    SvaraRadera