lördag 20 februari 2010

Thaifisk

Idag bjuder jag på en kalorisnål lättlagad fiskrätt med milda smaker. Fortsätter mitt tema citrus, idag använder jag limefrukten. Receptet hittade jag för ett par år sen hos Allt om mat
men har ändrat det lite.


400 gram hokfilé (sej eller torsk...)
1 tsk salt
1 purjolök (jag tar nästan hela)
200 gram skivade champinjoner
4 dl pineapple currysås
1 kartong körbärstomater
2 lime

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Strö över purjolöken i tinna skivor och svampen.
Bred ut pineapplesåsen över.
Lägg på tomaterna och tillaga mitt i ugnen 15 - 20 minuter.

Tillbehör: Jasmineris, couscous eller vad som önskas.

Riv skalet på limefrukterna och strö över riset och ovanpå fisken.

~~Barbro ~~

2 kommentarer:

  1. Toppbetyg ger vi i familjen för Kyckling Limone! Fem stjärnor!

    Allihop blev vi betuttad i denna suveränt goda rätt. Dofterna är som ni skrev helt underbara.

    Tack från en mätt och belåten Helen

    SvaraRadera