onsdag 24 februari 2010

Blodgrape & hallonmarmelad


Vågar ni testa nåt nytt?
Jag gjorde det!
Den här marmeladen är nåt för dig som gillar den lite bittra smaken av grape. Nu är ju blodgrapen mildare och sötare i smaken än vanlig grape.
Jag bakade dinkelscones och testade den. Gott!

1 blodgrape
300 g hallon
1 dl vatten
3 lagerblad (uteslöt jag, tog istället 1 kanelstång)
3 dl syltsocker
1 vaniljstång

Skala bort en del av skalet på grapen, strimla och dela i småbitar. Inget av det vita!
Skär ut klyftorna hinnfria.
Lägg skalet, klyftorna, hallon, vattnet, sockret och kanelstången i kastrullen.
Dela vaniljstången på längden och läggi den också.

Låt koka utan lock 10-15 minuter.
Ta upp vaniljstången och skrapa ner vaniljfröna i marmeladen.
Ta upp kanelstången.

Det blir en burk av satsen.

~~Barbro ~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar