Vågar ni testa nåt nytt?
Jag gjorde det!
Den här marmeladen är nåt för dig som gillar den lite bittra smaken av grape. Nu är ju blodgrapen mildare och sötare i smaken än vanlig grape.
Jag bakade dinkelscones och testade den. Gott!
1 blodgrape
300 g hallon
1 dl vatten
3 lagerblad (uteslöt jag, tog istället 1 kanelstång)
3 dl syltsocker
1 vaniljstång
Skala bort en del av skalet på grapen, strimla och dela i småbitar. Inget av det vita!
Skär ut klyftorna hinnfria.
Lägg skalet, klyftorna, hallon, vattnet, sockret och kanelstången i kastrullen.
Dela vaniljstången på längden och läggi den också.
Låt koka utan lock 10-15 minuter.
Ta upp vaniljstången och skrapa ner vaniljfröna i marmeladen.
Ta upp kanelstången.
Det blir en burk av satsen.
~~Barbro ~~
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar