Idag bakade jag Småfranska. Vitt bröd till marmeladerna.
Det är ett recept jag fick av kokerskan Martina som arbetade på Myrstackens daghem i Tingsryd, en söt liten tant. Vi jobbade ihop 1980-1982 när jag som nygift flyttat till Linneryd. Hon hade alltid lite speciella och mycket goda recept. Det var av henne jag fick Butterkakan.
3 pkt jäst
1 liter mjölk
200 g smör
500 g keso
3 liter vetemjöl special
1 ägg
3 tsk salt
3 tsk socker
Baka ihop som en vanlig jäsdeg.
Degen är lös och kladdig men det är det som gör bullarna så goda.
Jäs och baka ut.
Jäs igen och pensla med ögg och strö på vallmofrön.
Grädda i 200 grader.
Supergott!
~~ Barbro ~~
Ser gott ut,,blir det många?
SvaraRaderaMia
Låter gott,ska nog prov baka dem på lördag.
SvaraRadera//Anne-Lie W
Kan känna doften - tänker baka i helgen!
SvaraRaderaDe är så där mjuksega och saftiga...
SvaraRaderaÅ det blev nog 50 st så där, räknade inte och nu ligger de i frysen.
Det verkar vara ett bra recept, men jag, som har litet hushåll, undrar hur stor satsen är.Jag bakar halva satser av bröd alltid.
SvaraRaderaTack för fiskreceptet - mycket gott!