måndag 21 februari 2011

Evas Skaldjurspaj

Pajdag:
150 gram smör
1,5 dl riven ost
2,5 dl vetemjöl

Låt degen vila en stund i kylen och förgrädda den något sedan.

Fyllning:
3-4 hackade hårdkokta ägg
300 gram skalade räkor
 250 gram kräftstjärtar

3 dl creme fraiche
3 msk dijonsenap
3 msk hackad dill
salt & peppar

1,5 dl riven ost

Lägg ägg och skaldjuren i pajen.
Blanda smeten och bred ut.
Sist den rivna osten.

Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

4 kommentarer:

  1. Ska det vara ost i pajdegen med?
    Ser gott ut i alla fall
    Mia

    SvaraRadera
  2. Jajamen Mia, det ska vara även ost i degen - jättegott!

    SvaraRadera
  3. Så gott det lät.
    Nu ska jag ställa en fråga, eller rättare sagt det är ett rop på hjälp.
    Jag letar enkla förrätter. Utan skaldjur och mjölkprodukter.
    Ska ha gäster här i mars när jag fyller år. Tänkte bjuda på en trerätters middag.
    Huvudrätten är klar. Dubbelmarinerad ox eller fläskfilen, desserten antignen toscapaj med hallon och blåbär eller hemgjord blåbärsglass med citonflarn.
    Men förrätten går jag bet på...
    Kan det hända ni har nått tips på lut?
    Varma hälsningar i kvällskylan.
    Synnöve.

    SvaraRadera
  4. KLurar på din fråga Synneve... återkommer!

    SvaraRadera