torsdag 21 juni 2012

Trevlig midsommar!

Till midsommar bjuder vi på Matlagarna på en Jordgubbspaj. Ett recept som suttit i pärmen i över 15 år på att testas.Varför blir det så att vissa recept bläddras förbi om och om igen? Men nu var det dags att plocka fram det och de som bjöds på den var inte alls missbelåtna, tvärtom! Den görs på ett nötskal som fylls med vaniljkräm och jordgubbar. Hur enkelt som helst.

Jordgubbspaj

8-10 bitar
Botten:
1 dl nötkärnor
0.5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
150 gram smör

Kör allt i en matberedare och lägg svalt en halv timme.

Fyllning:
2 dl grädde
1 ägg och en äggula
1,5 msk socker
0,5 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker eller en vaniljstång.

Vispa ihop allt utom vaniljsocker och låt det sjuda tills det tjocknat. Dra av kastrullen och låt det svalna och tillsätt vaniljen.

Tryck ut degen i en pajform och grädda i ca 15 minuter, det går snabbt! Lår den svalna och fyll med vaniljkräm och en massa jordgubbar.


1 kommentar: