söndag 16 november 2014

Kladdkaka med kolatopping


Den här goda kladdkakan bakades till Fars dag. Ord är överflödiga! Jag gjorde en dubbel sats av kakan med inte av toppingen, det blev perfekt. Receptet kommer från en blogg som heter Bakfrossa.

Kakan:

100 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
4 msk kakao
2 ägg

Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt äggen och sist det smälta smöret.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, jag tog en med veckade kanter.
Grädda i 160-170 grader i ca 20 minuter. Smeten ska vara kladdig när du tar ut den eftersom den eftergräddas..

Kolatopping:

100 g smör
4 msk socker
2 msk kakao
2 tsk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk sirap

Gör kolatoppingen medan kakan gräddas.
Smält smöret och blanda i övriga ingredienser.
Låt det småkoka i 15 minuter.
Glasera kakan direkt när den kommer ut ur ugnen.
Låt den stå i kylen över natten.





1 kommentar: