söndag 13 februari 2011

Snömuffins

Till skillnad från min kära mamma, älskar jag muffins och bakar dem gärna och ofta! Nu var det jättelängesen jag bakade något (eftersom jag Gi-äter) men idag kunde jag inte låta bli, tänkte överraska mitt jobb imorgon med lite söta Valentines day-muffins.

Det blev en favorit i repris, när jag gjorde muffins med hasselnötter och mjölkchoklad. Efter att ha gjort dem och insett att det inte skulle vara så lätt att dekorera dem ville jag göra en sort till som jag skulle kunna pimpa lite. 

Snömuffins från Dagens muffins blev det.

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Rivet skal & saft från 1 apelsin
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Snöglasyr:
1/2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor 

 1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt det smälta smöret, apelsinskalet och apelsinsaften, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet.

3. Fyll muffinsformarna med smeten till 3/4. Grädda i 200°C i 15 min. Låt dem kallna.

4. Snöglasyr: Koka upp grädden, rör ner chokladen i bitar. Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält. Blanda ner florsockret, rör tills det smält. Bred på glasyren och strö kokosflingor över



Efter att de hade svalnat och fått ett täcke av vit choklad så dekorerade jag dem lite efter tycke, vissa med kokos blandat med rött glitter och små pussmunnar, vissa ritade jag hjärtan på med glittergel och vissa hade jag bara hjärtan eller pussmunnar på.

Jättesöta! ~Karin

1 kommentar: