lördag 16 juli 2011

Hembakade pitabröd

Så enkelt och så gott det är att baka sitt eget pitabröd.

Inget konserveringsmedel. Jag köper aldrig tortillasbröd längre sen jag läste vad som är i dem...

Gör så här: för ca 20 stycken:
5 dl vatten
25 gram jäst
0,5 msk socker
1 tsk salt
1 liter mjöl

Gör en vanlig deg med fingervarmt vatten.
Låt den stå och knådas i ca 10 minuter för att få den elastisk.
 Jäs 30 minuter.
Dela i 20 bitar - forma runda bollar och kavla ut dem sen.

Grädda sedan direkt i 275 graders värme. det tar ca 4 minuter - så håll koll hela tiden.
Om du vill frysa in dem så går det utmärkt.

2 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut, det ska jag baka:)
    Ha en fin helg!
    Margot

    SvaraRadera
  2. Ska genast prova det där. Är så less på köpepitabröd faktiskt.
    Tack för tipset.
    Kram Synnöve.

    SvaraRadera