måndag 23 januari 2012

Isterband med äpple och persiljemos

Fortsätter på vår utmaning med isterband. Jag gillar isterband och brukar äta det tillsammans med stuvad potatis, rödbetor och senap. Det här var lite annorlunda, och gott tyckte jag. Sambon och Alma gjorde tummen ned.

Till 4 personer:
4 isterband
2 rödlökar
2 äpplen
1 kilo mjölig potatis
1 msk smör
2,5 dl mjölk
1 tsk salt
1 knippe persilja

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av. Tillsätt smör och mosa med elvisp. Späd med mjölk och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt. Hacka persiljan och blanda ned hälften i moset.
2. Skär isterbanden i ca 3 cm breda bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek isterbanden ca 1 minut. Tillsätt lök och äpple och stek tillsammans ytterligare ca 5 minuter.
3. Servera isterbandsfräset med persiljemos. Strö över resten av persiljan.


Gott!

/Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar