söndag 29 januari 2012

Biff Lindström med tomatbulgur

Mitt första recept från Allt om mat! Biff  á la Lindström med tomatbulgur och persiljesmör.

Receptet är för 6 personer

600 gram nötfärs
10 skivor inlagda rödbetor
1 msk dijonsenap
3 msk kapris
6 äggulor
2 tsk salt
2 krm nymalt svartpeppar
1 msk rapsolja

Persiljesmör
½ kruka persilja
100 gram rumsvarmt smör
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomatbulgur
4 dl bulgur
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm olivolja
500 gram tomater i valfri storlek och färg
50 gram marinerade soltorkade tomater
2 salladslökar
1 tsk pressada citron
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Bulgur
Koka upp vatten, buljongtärning, pressad vitlök, olivolja, salt och gurkmeja i en kastrull. Häll i bulgur och koka 2 minuter. Ta kastrullen åt sidan och lägg på lock. Låt stå, och svälla i rumstemperatur i cirka 20 minuter, tills den är mjuk.

Halvera tomaterna och skär i bitar. Strimla soltorkade tomaterna och salladslöken, blanda alla ingredienserna.Smala av med citronsaft, salt och peppar.

Biff
Skär rödbetorna i små tärningar och blanda alla ingredienser utom rapsoljan till färsen.
Forma 6 biffar och skär ett rutmönster i dem med en kniv. Stek biffarna i olja i en stekpanna ca 3 minuter
på varje sida (fast för oss dröjde det längre...) Köttet får gärna vara rosa i mitten annars blir det torrt.

Persiljesmör
Hacka persiljan och blanda med smör, pressad vitlök salt och peppar.

Servera de nystekta biffarna med smöret, och tomatbulgur.

Det bästa med den här rätten var att när jag kom hem från jobbet hade min kära sambo förberett och hackat och tagit fram alla ingredienser och lagt dem i små skålar för att jag skulle få leka tv-kock när maten tillagades. Underbart. Tyvärr föll inte den här middagen oss i smaken... den slutade med middagen i soporna, och ett snabbt besök på McDonalds. Jag vet inte vad vi gjorde för fel, eller om det bara var så att den här middagen inte var för oss. I teorin verkade det väldigt gott dock!

~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar