onsdag 11 januari 2012

Thailändsk fiskgryta

Trött på julmat satt jag och läste ICA Maxi;s reklamblad och hittade ett recept på en fiskgryta med nudlar i. Det lät fräscht och gott. Den gick snabbt att laga och smakade verkligen gott. Kommer att lagas fler gånger!

För 6-7 port

1/2  purjolök
2 morötter
3 tomater
100 gram färska champinjoner
4 port kokta nudlar
1 liter grönsaksbuljong
600 gram torsk och laxtärningar (jag tog bara lax)
1 påse Lime wok spice mix
1 lime
salt och peppar

Skär purjolök och morötter i sneda skivor och tomaterna i grova tärningar. Fräs i olja i en gryta. Tillsätt tomaterna, buljongen och wok-kryddorna. Koka sakta i 10 minuter.
Lägg i skivade champinjoner och fisken och koka några minuter till fisken är klar.
Smaksätt med limejuice, salt och peppar. Tillsätt nudlarna och blanda försiktigt.

/ Barbro

1 kommentar:

  1. Det där lät verkligen gott! Det måste jag prova inom kort.

    SvaraRadera