söndag 22 mars 2009

Macarons!

Igår kväll passade jag och Karin på att prova en typ av kaka vi pratat om att testa -macarons.

Först en liten maräng:















Därefter i med torra ingredienser, bl a mald mandel. Klicka ut i lika stora kakor.















Grädda.
















Med hjälp av en chokladkräm blev kakan färdig.















Inte så fina som inspirationen till vår bakande och där vi fann recepetet, men goda ändå...















/Sofie

6 kommentarer:

  1. Tack, tack för att ni lämnade några kvar, de var goda!

    SvaraRadera
  2. Så Elle mat & vin är din favorit, funderar faktiskt på den! Bläddrade i den för nån dag sen & den hade en härlig blandning av det viktiga : bakning, mat & fina porsliner!: )

    Förresten så måste jag få säga att du hade jättemånga recept som ser jättegoda ut, mums : )
    Skulle vilja prova macarones nån dag, var dom knepiga & hur lång tid ungefär tog de? : )

    SvaraRadera
  3. Så roligt att ni testade att göra macarons! Ni skulle ha sett de första jag gjorde, era är betydligt mycket snyggare vill jag lova. Men övning ger färdighet!

    Lycka till med bakningen!

    Hälsningar

    Linnéa

    SvaraRadera
  4. Å jesses så dugen jag blev på nåt gott! Måste leta i skåpen nu!

    SvaraRadera
  5. Det var inte knepigt att göra dem, inga konstiga ingredienser och relativt enkla moment. Lite pilligt eftersom alla ingredienser var angivna i gram, och mycket svårt att få de så fina som inspirationskällan! Men goda var de ju ändå!

    SvaraRadera
  6. Ser så goda ut! :-)
    Macarons är ett par riktiga knepiga bakverk måste jag säga, har bakat de en gång och ränker absolut göra det igen! Helt galet goda är de!

    SvaraRadera