onsdag 11 maj 2011

Nytt smaskigt recept på rabarberpaj.

Av en väninna fick jag det här receptet. Knaprigt och mycket gott. En fullpoängare - testa!


Smält 100 gram smör. Ställ undan så länge.



Blanda ihop i en skål:
Knappt 3 dl mjöl
Knappt 3 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker.

Tillsätt 1 ägg och hacka ihop med en bordskniv. Det ska bli som en smulpajsdeg. (OBS! inte knådas ihop.)

Lägg degsmulorna ovanpå rabarbern. (Eftersom degen är så söt behövs knappt något socker alls. Jag tillsatte en msk potatismjöl för jag gillar inte när det blir rinnigt.)
Häll smöret ovanpå allt och sätt in i ugnen på 200 grader.Grädda i ca 20-25 minuter.

Barbro

2 kommentarer:

  1. Har redan provat den här varianten på paj. Det knapriga täcket av smulpajsdegen är som ni skriver annorlunda och krispigt.

    SvaraRadera
  2. Oj oj oj vad gott det här blev! Har redan delat ut receptet hela min arbetsplats :-)

    SvaraRadera