onsdag 18 maj 2011

En hel plåt med läckerbitar - gott så det förslår!


Läckerbitar i choklad
Kaka:
1 dl kakao
2 dl mjölk
250 gram smör
3 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt
150 gram mörk choklad -smält

Koka upp kakao och mjölk och låt det svalna.
Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner omväxlande med med kakao-mjölken.
Vänd sist ner den smälta chokladen.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

Grädda i knappt 200 grader i ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig.

Chokladglasyr:
2 dl vispgrädde + 300 gram schweizernötchoklad - koka upp grädden och tillsätt den hackade chokladen.
När det har svalnat något hälls smeten över den kalla kakan.

Låt stå i kylen tills glasyren stelnat helt.


~ Barbro

4 kommentarer:

  1. Dem såg ju inte lite goda ut, mums säger jag bara.

    SvaraRadera
  2. Ser supergott ut, den ska jag baka!!

    SvaraRadera
  3. Oj vad gott det ser ut, blir supersugen

    SvaraRadera
  4. påminner lite om kärleksmums, men ser ju helt klart ännu godare ut här med kletig chokladig topping och nötter! smaskens, det måste jag testa!

    SvaraRadera