onsdag 17 februari 2010

Apelsin och whiskymarmelad

2 stora apelsiner och 1 liten citron
1 dl vatten
4 dl syltsocker
1 dl whisky

1. Tvätta frukten. Skala bort det yttersta skalet med en potatisskalare.
Skär dem i tunna tunna strimlor och dela strimlorna i så små bitar som önskas. Jag skär dem i en halv centimeter så där.
Pressa ur saften.

2.Lägg skalet, saften, vattnet och sockret i en kastrull.
Koka upp och låt det koka kraftigt i 15 minuter.
Tillsätt whiskyn när 2 minuter återstår av koktiden.

3. Fyll upp burkar och förvaras svalt. Smaken mognar och blir bättre ju längre den står!




/ Barbro



5 kommentarer:

  1. Jag som trodde det var hur bökigt som helst att koka marmelad! Det här var ju enkelt. Kanske ska passa på nu eftersom jag har en slurk whisky kvar.

    SvaraRadera
  2. Tack! Det ska bli spännade att prova på den här marmeladen.
    Du är för gullig Barbro!
    // Din Vän Anna.

    SvaraRadera
  3. det här är helt klart något för min man som gillar både apelsin och whisky- gott!

    SvaraRadera
  4. Sv: Kakan var precis lika god som den ser ut!!! Ni bara måste testa den!! :) Jo den där apelsinmarmeladen, är det den som man fick med recept på i dansukkers utskick nu i veckan? Ser himla god ut! Kram

    SvaraRadera
  5. Kalasgott; nej, det är ett recept jag hittade i en Allerstidning från jan-2009.

    Har inte sett det utskick du skriver om så det är omöjligt att svara på:=)

    Barbro

    SvaraRadera