torsdag 25 februari 2010

Småfranska med keso

Idag bakade jag Småfranska. Vitt bröd till marmeladerna.
Det är ett recept jag fick av kokerskan Martina som arbetade på Myrstackens daghem i Tingsryd, en söt liten tant. Vi jobbade ihop 1980-1982 när jag som nygift flyttat till Linneryd. Hon hade alltid lite speciella och mycket goda recept. Det var av henne jag fick Butterkakan.

Bilden blev inte bra men orkade inte ta ny...
3 pkt jäst
1 liter mjölk
200 g smör
500 g keso
3 liter vetemjöl special
1 ägg
3 tsk salt
3 tsk socker

Baka ihop som en vanlig jäsdeg.
Degen är lös och kladdig men det är det som gör bullarna så goda.
Jäs och baka ut.
Jäs igen och pensla med ögg och strö på vallmofrön.
Grädda i 200 grader.

Supergott!

~~ Barbro ~~

5 kommentarer:

  1. Ser gott ut,,blir det många?
    Mia

    SvaraRadera
  2. Låter gott,ska nog prov baka dem på lördag.
    //Anne-Lie W

    SvaraRadera
  3. Kan känna doften - tänker baka i helgen!

    SvaraRadera
  4. De är så där mjuksega och saftiga...

    Å det blev nog 50 st så där, räknade inte och nu ligger de i frysen.

    SvaraRadera
  5. Det verkar vara ett bra recept, men jag, som har litet hushåll, undrar hur stor satsen är.Jag bakar halva satser av bröd alltid.
    Tack för fiskreceptet - mycket gott!

    SvaraRadera